پاتریک به مدت سه سال تحت روان‌درمانی (به شیوه‌ی فروید) قرار گرفته بود. او در طول یک سال هفته‌ای سه بار به درمانگر مراجعه می‌کرد و هزینه‌ی گزافی نیز از این بابت متحمل می‌شد.

پاتریک: می‌رفتم مطب و روی کاناپه دراز می‌کشیدم و هر چی به ذهنم می‌رسید، بازگو می‌کردم، برای من تعجب‌برانگیز بود. درمانگرم در طول سه سال خیلی کم حرف زد و حتی موقعی که گریه می‌کردم یا داد و بیداد راه می‌انداختم لام تا کام حرف نمی‌زد، احساس می‌کردم اصلاً انگار در مطب نیست.

پاتریک تمام خاطرات و احساس‌های خود را بازگو می‌کرد، ولی از درمانگرش ناامید و دلسرد شده بود.

او پی برد که روند درمانش خیلی کند پیش می‌رود. اگرچه بینش زیادی نسبت به مشکلش پیدا کرده بود، اما هنوز مشکل دست از سر او برنداشته بود (ایراد رایجی که به روان‌کاوی می‌گیرند: بینش به‌تنهایی کافی نیست). پاتریک خواهان درمانی بود که بتواند سریع‌تر به جواب برسد و کاربردی‌تر باشد.

رویکرد تغییر در تله‌های زندگی کمک‌ لازم را به او کرد به جای این که در درمان مشکل پاتریک، موضعی خنثی یا اجتنابی بگیریم، با او همکاری کردیم. به او کمک کردیم تا پی ببرد که در دام کدام الگوهای رفتاری افتاده است و چگونه می‌تواند شرّ این الگوها را از سر خود کم کند. به او یاد دادیم که در انتخاب‌های خود، آگاهانه‌تر عمل کند. او را درباره‌ی خطرات احتمالی در انتخاب روابط صمیمی، آگاه کردیم. او را با واقعیّت رنج‌زای زندگی‌اش رویارو کردیم. او عاشق فرانسیس بود. عاشق شدن نشانه‌ای از فعال‌سازی تله‌ی زندگی است.

بعد از گذشت یک سال و نیم از درمان، پاتریک تصمیم گرفت، رابطه‌اش را با فرانسیس خاتمه بدهد. پاتریک تا آن زمان فرصت‌های زیادی به فرانسیس داده بود. پاتریک سعی کرد دست از رفتارهای ناسازگارش بکشد و برخی از رفتارهایش (کنترل‌گری) را کنار بگذارد. با این حال فرانسیس این موقعیت را مغتنم نشمرد و به رفتارهای قبلی‌اش ادامه داد. با همه‌ی تغییری که پاتریک در رفتارهایش پدید آورد، با این حال اوضاع بدتر شد.

وقتی برای اولین بار بحث جدایی از فرانسیس پیش آمد، پاتریک اذعان کرد که به شدّت از خاتمه‌بخشی به رابطه می‌ترسد. اما بالاخره به این رابطه‌ی دردسرساز خاتمه داد و برخلاف پیش‌بینی‌های قبلی‌اش، دچار شکست و ترس زیاد هم نشد. بلکه اعتماد به نفس و آرامش بیشتری پیدا کرد و متوجه شد که بدون فرانسیس هم می‌تواند زندگی مستقل و جداگانه‌ای برای خودش دست و پا کند. ما می‌دانستیم که او حق دارد به رابطه‌ی آسیب‌زای خود خاتمه دهد.

 

رویکرد تله‌ی زندگی به شما نشان می‌دهد که چه نوع روابطی برای شما مناسب است و بایستی از چه روابطی اجتناب کنید. متأسفانه این کار ساده نیست، چرا که ممکن است مثل پاتریک مجبور به انتخاب روابطی بشوید که در کوتاه‌مدت چندان رضایت‌بخش نیستند. معمولاً افراد برای فرار از زندگی گذشته‌ی خود دست به انتخاب‌هایی می‌زنند که عواطف دردناک گذشته را دوباره زنده می‌کند.


روانشناسی پاتریک ,زندگی ,فرانسیس ,کردیم ,روابطی ,خاتمه ,تله‌ی زندگی ,نیست پاتریک منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

لینکدونی تلگرام مشاوره و اجرای کف و کفسازها گرمایش برودت پارس پارس فانی خدمات کامپیوتری در تهرانپارس و شرق تهران پیک عشق